Čizkejk sa celim jagodama

03/05/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Ako još uvek nemate omiljeni čizkejk, probajte ovaj - zaljubićete se u njega "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano312
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 1/2 šolje, mrvice
  • maslac - 1 kašičica, topljeni
  • so - prstohvat
  • krem sir - 1/2 šolje, lagani
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • šećer - 2 kašike
  • belance - 1 komad
  • limun - 1 kašičica, narendana kora
  • za preliv
  • slatko od jagoda - 2/3 šolje, slatko od celih jagoda
  • šećer - 1 kašičica
  • sok od limuna - 1/2 kašičice
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi promešajte mrvice keksa, rastopljeni maslac i so.

Izaberite odgovarajući kalup sa pokretnim dnom. Sipajte smesu na dno i pritisnite je leđima kašike da se formira kora. Stavite koru u zagrejanu rernu na 200 stepeni na oko 5 minuta.

U posudi promešajte krem sir, kiselo mleko, šećer, belance i narendanu koru od limuna. Umutite dok ne dobijete glatku smesu. Prelijte ravnomerno preko pripremljene kore i pecite još 20 minuta.

U posudi promešajte sastojke za preliv od jagoda. Stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi. Izvadite, promešajte i kada se prohladio, prelijte kolač.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti