Svadbena rol pogača

03/05/2017
"Sa takvom ukusnom pogačom srećan porodičan život mlade porodice je zagarantovan "
Priprema45 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano944
  • Pregledi tokom meseca944
  • Pregledi tokom desmice16
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejemo mleko i s polovinom aktiviramo kvasac s malo šećera i brašna. Prosejemo brašno 2-3 puta da bi pogača više rasla.

Zamesimo s ostalim sastojcima testo srednje tvrdoće, koje ostavimo da naraste. Kada je gotovo, delimo ga na dva dela - jedan malo veći.

Od većeg dela razvijamo veliku koru koju mažemo maslacem i uvijamo u rolat, vodeći računa da kraj ostane dole. Sečemo na rolnice po dijagonali. Od drugog dela ponovo razvijemo koru, mažemo maslacem i uvijamo u rolat - njega režemo na male trouglove.

Od tih trouglova i rolnica ređamo po krajevima posude za pečenje i posle unutra. Centar formiramo sa delovima nepravilnijeg oblika. Ostavimo pogaču da naraste i za to vreme zamesimo veoma malo testa za dekoraciju, od koga napravimo dva prstena i jedan cvet.

Mažemo pogaču umućenim jajetom, mlekom i uljem i stavljamo prstenove i cvet i posipamo semenkama. Pečemo u zagrejanoj rerni oko 35 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija