Zec sa vinom

03/05/2017
"Da ne zaboravim - pripremite posebno još vina, i neka bude hladno "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca40
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad oko 400 g
  • luk - 2 glavice
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • belo vino - 500 ml
  • ulje - 50 ml
  • beli luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Zec se iseče na porcije i nakon toga dobro opere. Uzimamo duboku šerpu. Na dno sipamo ulje.

Odozo se ređaju porcije zečetine jedna do druge. Očistitmo glavice crnog luka. Isečemo na poumesece. Rasporedimo preko mesa ravnomerno.

Očistimo glavicu belog luka. Čenove isečemo na kriške. Rasporedimo i beli luk. Začinimo solju i biberom po ukusu.

Sve prelivamo sa 500 ml belog vina. Poklopimo šerpu i ostavljamo da vri na tihoj vatri dok ne ispari vino, Dobijamo ukusnu zečetinu sa vinom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija