Ravioli u lisnatom testu

03/05/2017
"Da li volite kulinarske eksperimente sa ukusnim krajem?"
Priprema25 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno55 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano457
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice5
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 2 lista
  • ravioli - 500 g sveže (sa dimljenim mesom)
  • topljeni sir - 400 g, Filadelfija
  • kačkavalj - 100 g izrendan
  • sveže mleko - 3 supene kašike
  • orasi - 70 g
  • so - 1 prstohvat
  • bosiljak - 4 lista svež
  • žumance - 2 komada za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte raviole prema uputstvu na pakovanju. Sveže raviole se kuvaju 2-3 minuta. Stavite ih u đevđir da se ocede od vode. U posudi pasirajte topljeni sir, sveže mleko, so i bosiljak. Dodajte rendani kačkavalj. Orahe izlomite i dodajte ih u smesu.

Stavite raviole i pažljivo promešajte. Uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje. U brašnom posut pleh stavite jedan list lisnatog testa. Preko njega sipajte smesu i ravnomerno rasporedite. Prekrijte drugim listom testa. Prstima pritisnite krajeve oba lista da se zatvori nadev.

Umutite žumanca i namažite. Sačekajte da žumance osuši i oštrim nožem odozgo napravite proreze. Stavite u ugrejanu reru i pecite oko 30 minuta dok ne bude gotovo testo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija