Pečena ćurka sa pomorandžama

04/05/2017
"Aromatična ćurka neodoljivog ukusa koja zaslužuje da bude stavljena u centar svake praznične trpeze."
Priprema40 min.
Kuvanje280 min.
Ukupno320 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano10
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Operite i osušite ćurku. Pomešajte meki maslac s majčinom dušicom, belim lukom, soli po ukusu, 1 kašikom narendane pomorandžine kore, soja sosom i malo limunove kore. Začinjeni maslac se uvije u aluminijumsku foliju i ostavi se dok se ne stegne.

Pažljivo odvojite kožicu ćurke rukom i posolite odozdo. Ravnomerno rasporedite i kriške začinjenog maslaca.

Na dno velike i duboke đuvečare stavite luk isečen na kolutove i posolite dok mešate. Odozgo stavite začinjenu ćurku i prelijte je sokom jedne pomorandže, jednog limuna i pospite zrna bibera.

Pre nego što pokrijete folijom odozgo, poređajte kolutove pomorandže preko ćurke. Jelo se peče 4 sata na 170 stepeni.

Pečenu ćurku s pomorandžama možete da servirate sa krompir pireom ili pireom napravljenim od pasiranog luka i sosa od pečenja.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija