Krem sa keksom, lešnicima i slatkom

04/05/2017
"Dijete su za one koji ne znaju kako da se raduju životu "
Priprema40 min.
Ukupno40 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano86
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • keks - 150 g
  • slatko - 1 teglica, od jagoda
  • lešnik - 150 g
  • krem sir - 400 gr, Filadelfija
  • tečna pavlaka - 400 ml
  • kondenzovano mleko - 8 kašika
  • rum - 50 ml
  • čokoladni toping
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu izmrvite keks na krupno. U drugoj posudi umutite Filadelfiju i kondenzovano mleko. Lešnike za kratko sameljite u blenderu. Dodajte u slatko 2 kašike vode i promešajte.

Umutite tečnu pavlaku, dodajte je u maskarpone i promešajte. Pripremite staklene kupe ili čaše. Na dnu svake čaše stavite jednu kašičicu slatka. Prekrijte keksom i ponovo stavite slatko.

Dodajte nekoliko kapi ruma i pospite lešnicima. Stavite malo krema i ponovite ceo postupak dok ne potrošite materijal.

Preko svakog krema pospite malo lešnika i stavite čokoladni toping.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija