Čokoladni tart sa lisnatim testom

04/05/2017
"Da li ste spremni za poslastičarsku lekciju? A za parče torte od ovog čokoladnog tarta s lisnatim testom?"
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano218
  • Pregledi tokom meseca17
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - pola pakete (400 g)
  • čokolada - 200 g, prirodna
  • tečna čokolada - 150 g
  • liker - 50 ml, čokoladni
  • šećer u prahu - 40 g
  • žumanca - 3 komada
  • maslac - 180 g
  • kakao - za ukras
  • šećer u prahu - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Rastopimo čokoladu i maslac na vodenoj pari ili u mikrotalasnoj peći. Jaja umutimo sa šećerom.

Ohlađenu smesu od čokolade i maslac dodamo u smesu od jaja u tankom mlazu i umutimo, dok ne dobijemo homogenu smesu.

Lisnato testo stavimo u kalup za tart. Prekrijemo papirom za pečenje i stavimo odozgo pasulj/pirinač ili krupnu so, da se testo ne deformiše tokom pečenja.

Pečemo tart oko 12 minuta na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni. Blago ohladimo polugotovo testo i premažemo ga tečnom čokoladom.

Odozgo se pažljivo prelije drugom čokoladnom smesom. Pečemo tart oko 18-20 minuta na 170 stepeni (bez ventilatora).

Serviramo tart ohlađen i posut kakaom i/ili šećerom u prahu.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija