Kolač sa trešnjama preliven sirupom

05/05/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovPočetnik1505
"Izgleda ukusno, miriše ukusno, znači garantovano je ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano694
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • ceđeno kiselo mleko - 500 g
  • šećer - 2 šolje
  • jaja - 5 komada
  • vanila - 2 kesice
  • soda - 1 kašičica
  • brašno - 3 šolje
  • prašak za pecivo - 1 kesica
  • limun - 1 komad, kora od limuna
  • trešnje - 1 šolja
  • za sirup
  • voda - 2 šolje
  • šećer - 3 šolje
  • sok od limuna - 10 kapi
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa prstohvatom soli u penu i ostavite ih. Posebno promešajte šećer sa većim delom ceđenog kiselog mleka. U preostalo mleko dodajte sodu, promešajte i dodajte u smesu.

Dodajte žumanca jedno po jedno uz neprestano mešanje. Dodajte vanile i narendanu koru od limuna.

Dodajte brašno u nekoliko etapa i na kraju umućene belance uz pažljivo mešanje. Smesu sipajte u nauljen i brašnom posuti kalup. Očistite trešnje od koštica, uvaljajte ih u brašno i rasporedite preko smese za kolač.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat. Ostavite biskvit da se ohladi.

U šerpu sipajte sve sastojke za sirup i kuvajte ga oko 5 minuta. Prelijte ohlađeni biskvit vrelim sirupom. Kada se ohladi, okrenite ga u odgovarajući tanjir.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija