Kolač sa trešnjama preliven sirupom

05/05/2017
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1555
"Izgleda ukusno, miriše ukusno, znači garantovano je ukusno "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano932
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite belanca sa prstohvatom soli u penu i ostavite ih. Posebno promešajte šećer sa većim delom ceđenog kiselog mleka. U preostalo mleko dodajte sodu, promešajte i dodajte u smesu.

Dodajte žumanca jedno po jedno uz neprestano mešanje. Dodajte vanile i narendanu koru od limuna.

Dodajte brašno u nekoliko etapa i na kraju umućene belance uz pažljivo mešanje. Smesu sipajte u nauljen i brašnom posuti kalup. Očistite trešnje od koštica, uvaljajte ih u brašno i rasporedite preko smese za kolač.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat. Ostavite biskvit da se ohladi.

U šerpu sipajte sve sastojke za sirup i kuvajte ga oko 5 minuta. Prelijte ohlađeni biskvit vrelim sirupom. Kada se ohladi, okrenite ga u odgovarajući tanjir.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti