Pohovani pileći file sa karijem

05/05/2017
"Da li znate zašto se stavlja kari na filee? Pa da biste pili više piva, dok uživate u njima "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano68
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći file - 1 kg
  • jaja - 3 komada
  • kukuruzno brašno - 1 šolja
  • belo brašno - 1 šolja
  • pileći bujon - 1 komad
  • soja sos - 1 šolja
  • kari - po ukusu
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Isečete file na tanke trakice ili šnicle, u posudu sipate soja sos, bujon, biber, kari, ulje i malo vode.

Lepo promešate i uvaljate meso, ostavljate da odstoji bar 1 sat.

Ugrevate ulje i svako parče potapate u belo brašno, jaja i na kraju u kukuruzno brašno.

Za jači ukus, kari možete dodati i u jaja.

Pržite dok ne porumeni na umerenoj vatri.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija