Uskršnje gurabije

05/05/2017
"I pored cele gužve oko Uskršnjih kolača, nemojte zaboraviti gurabije - super ukusne su i pripremaju se za nula vremena "
Priprema60 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno75 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 186
  • Pregledi tokom meseca79
  • Pregledi tokom desmice21
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U posudi mikserom umutite jaja sa šećerom i vanile, dodajte rastopljenu mast (ne vruću) i narendanu koru od limuna.

Posebno u kiselo mleko dodajte sodu, promešajte i kada se aktivira, dodajte ga u smesu sa jajima i ponovo promešajte. Ostavite smesu oko 20 minuta, tako da se šećer otopi i povremeno promešajte.

U veliku posudu prosejte brašno, napravite udubljenje i sipajte tečnost u njega. Umesite tvrdo testo koje se ne lepi. Što je testo tvrđe, to će gurabije biti sa oštrijim ivicama.

Umotajte testo u providnu foliju, da se ne osuši, i ostavite ga da odstoji najmanje 2 sata, jer je to veoma važno. Mašinom za mlevenje mesa sa specijalnom rešetkom, počnite da obrađujete testo.

Isecite gurabije na trake dugačke 6-7 cm i poređajte ih u nauljeni pleh na rastojanju jednu od druge, sa nazubljenom stranom biskvita na gore.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne dobiju laganu zlatnu boju. Što više gurabije stoje, postaju mekše, ako ih čuvate u plastičnoj kutiji ili kesi.

Nemojte se čuditi zbog čega je toliko sode u receptu. Soda je potrebna, kako bi kolači izdržali duže, a miris amonijačne sode ispari tokom pečenja i kolači su izvanrednog ukusa, tako da možete da ih pripremite mnogo pre Uskrsa, ako možete da im odolite



slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija