Pile s povrćem u voku

05/05/2017
"Ukusna improvizaija s pilećim mesom u tiganju - obećavamo, da možete da jedete nakon ne više od pola sata "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano30
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Pile, koje koristim, bilo je pečeno i ostalo mi je belog mesa. Iskidala sam ga na krupnije parčiće i ostavila sa strane.

Luk sam očistila i isekla glavicu na četiri ili na šest (u zavisnosti od veličine), podelila na polumesece.

U vreo vok tiganj stavljam ulje, a posle dodajem i luk. Propržim i mešam dok ne promeni boju, posle dodajem malo vode - otprilike šolju i ostavim da vri na srednjoj temperaturi.

Za to vreme očistim pečurke i isečem ih. Kad se voda smanji na pola, dodam soja sos, ako je mnogo slan - dodam manje, inače oko 2-3 kašike. Dodajem i pečurke, promešam.

Posle dodajem bamiju (moja je zamrznuta i iseckana), ako koristite svežu - očistite je, ako je mnogo velika iseckajte, ako je sitnija (2-3 cm), može i cela da se stavi.

Dodajem i začine po ukusu, a na kraju piletinu. Ostavljam da vri tako oko 10 minuta ili dok namirnice ne budu gotove.

Ako više volite, možete da stavite i druge začine. Konzumira se toplo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija