Piletina i svinjetina u paradajz sosu

05/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Pileći bataci sa mesom i aromatičnim sosom - kako da ne budemo gladni "
Priprema30 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno120 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano61
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • bataci - 3 komada, samo donji deo
  • svinjetina - 500 g, od vrata
  • paradajz - 2 kg
  • beli luk - 4 čena
  • peršun - 1 veza
  • so
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz ogulite i sitno ga iseckajte. U dubokom tiganju zagrejte ulje i stavite paradajz da se krčka na tihoj vatri. Dodajte iseckan beli luk, peršun, so i pržite dok voda ne provri.

Za to vreme spremite meso. U zagrejanom ulju propržite batake sa svih strana, a zatim dodajte i svinjsko meso.

Kada se meso dobro isprži, sipajte 200 ml vruće vode i dodajte malo soli.

Ostavite da ključa sve dok voda ne ispari.

Poređajte meso u tepsiju, prelijte paradajz sosom i posipajte peršunom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija