Dinstana patka sa graškom

05/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Eh, sada da nam neko spremi dinstanu patku sa graškom, ne bismo se nikako ljutili "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano22
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad
  • grašak - 400 g, zamrznut
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica, veća
  • koncentrat paradajza - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • univerzalni začin - začin za piletinu
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Luk oljuštite i sitno ga iseckajte. Stavite u odgovarajuću posudu zajedno sa uljem i dinstajte dok ne omekša.

Dodajte očišćenu i iseckanu šargarepu. Kuvajte, dok šargarepa ne omekša. U duboku posudu za pečenje sa staklenim poklopcem isipajte smesu od povrća.

Stavite patku, koju ste prethodno posolili i posuli začinom za piletinu.

Premažite patku koncentratom od paradajza, a ostatak dodajte povrću. Sipajte 1 šolju mlake vode, poklopite i pecite u umereno zagrejanoj renri na oko 170 stepeni.

Kada patka počne da dobija zlatkastu boju, dodajte grašak. Jelo posolite, pa poklopite i neka se peče, dok voda ne ispari, grašak omekša, a patka ne dobije braonkasto - zlatastu boju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija