Kolač (mafini) sa jagodama i šampanjcem

06/05/2017
"Hoćete li poverovati, ako Vam obećamo, da će ovo kulinarno čudo biti i na vašoj trpezi za manje od sata?"
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije14
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano47
  • Pregledi tokom meseca47
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Za smesu za kolač:

1. Nasecite jagode na male komade i ostavite ih da odstoje u šampanjcu (50 ml + 4 kašike, koje ćete kasnije odvojiti za krem). Što više vremena jagode odstoje, bolje je.

2. Umutite maslac sa šećerom u vazdušast krem.

3. Dodajte jedno po jedno jaje uz neprestano mućenje.

4. Sipajte polovinu brašna, koje ste prosejali sa praškom za pecivo.

5. Ocedite jagode i odvojite 50 ml šampanjca, koje sipajte u smesu, zajedno sa mlekom. Dobro promešajte.

6. Dodajte preostalo brašno i ponovo promešajte dobro.

7. Na kraju stavite i jagode i pažljivim mešanjem ih sjedinite u smesu.

8. Sipajte gotovu smesu u kalup po vašoj želji. Možete polovinu sipati u kalup za kuglof, a drugu polovinu možete sipati u kalupe za mafine. U tom slučaju kalup za mafine izvadite ranije, jer se brže peku.

9. Pecite na 180 stepeni u prethodno zagrejanoj rerni oko 25-30 minuta.

Za buter krem:
1. Umutite maslac, šećer u prahu, odvojene 4 kašike šampanjca i slatko od jagoda u vazdušast krem.

2. Dodajte krem sir i još malo mutite na smanjenoj brzini miksera.

Kada je krem gotov, i kejk ili mafini ohlađeni, ukrasite površinu. Odozgo stavite komade jagoda. prijatno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija