Svinjetina sa graškom i sušenim paprikama

06/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Ukusno seosko jelo koje će vam zamirisati još izdaleka "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano206
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjetina - 600 g
  • grašak - 700 g, iz tegle
  • šargarepe - 4 komada
  • paprike - 3 komada, sušenih
  • luk - 1 glavica
  • povrće - 300 g pečenih paprika ili paradajza iz tegle
  • biber
  • lovorov list
  • beli luk - 3 čena
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Meso isecite na kockice, stavite ga u šerpu, sipajte ulje, poklopite i dinstajte ga nekih 15 - 20 minuta, mešajući s vremena na vreme.

Šargarepe isecite na tračice, luk na polumesece, beli luk na sitno. Kada je meso skoro gotovo, dodajte šargarepu i crni luk, beli luk, sipajte malo vode i kuvajte 10 minuta.

Nakon toga dodajte pečeno povrće, alevu papriku, so, biber, lovorov list, neka se sve zajedno kuva 5 minuta, pa dodajte grašak i sipajte oko 1 l vode.

Papriku iseckajte na krupne komade i dodajte jelu, neka se krčka 10 minuta, pa sklonite sa vatre i posipajte svež peršun preko.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija