Punjeno pile sa džigericom i pečurkama

06/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Jelo kojim ćete okupiti porodicu oko trpeze, sa ili bez povoda "
Priprema40 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno180 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano42
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pile - 1 kom.
  • pileća džigerica - 150 g
  • luk - 2 glavice
  • marinirane pečurke - 1 konzerva
  • pirinač - 150 g
  • so
  • aleva paprika
  • biber
  • majčina dušica
  • ulje
  • voda - 250 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Luk, pečurke i džigericu sitno naseckati. Zagrejati malo masnoće i upržiti luk. Dodati pirinač i promešati. Kada pirinač promeni boju, staviti pečurke i džigericu.

Promešati i ostaviti da se urpži. Posoliti i dodati ostale začine. Sipati toplu vodu i ostaviti na vatri dok voda ne ispari. Pirinač treba da bude skoro gotov. Pile očistiti i posoliti iznutra i spolja.

Prstima pažljivo skinuti kožu sa leđa i bataka pileta, koliko je to moguće. Napuniti stomak pileta i mesto između kože i mesa. Staviti pile u kesu za pečenje i iseći oba ugla kese.

Vezati kesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata. Od pileta teče masnoća u pleh. Možete je iskoristiti da, pola sata pre nego izvadite pile, stavite u nju krompir i šargarepu, oko kese za pečenje.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija