Pile punjeno džigericom i pečurkama

06/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovDžedaj90711
"Jelo kojim ćete okupiti porodicu oko trpeze, sa ili bez povoda "
Priprema40 min.
Kuvanje140 min.
Ukupno180 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano249
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk, pečurke i džigericu sitno naseckati. Zagrejati malo masnoće i upržiti luk. Dodati pirinač i promešati. Kada pirinač promeni boju, staviti pečurke i džigericu.

Promešati i ostaviti da se urpži. Posoliti i dodati ostale začine. Sipati toplu vodu i ostaviti na vatri dok voda ne ispari. Pirinač treba da bude skoro gotov. Pile očistiti i posoliti iznutra i spolja.

Prstima pažljivo skinuti kožu sa leđa i bataka pileta, koliko je to moguće. Napuniti stomak pileta i mesto između kože i mesa. Staviti pile u kesu za pečenje i iseći oba ugla kese.

Vezati kesu i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 2 sata. Od pileta teče masnoća u pleh. Možete je iskoristiti da, pola sata pre nego izvadite pile, stavite u nju krompir i šargarepu, oko kese za pečenje.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija