Ovčetina sa prazilukom i pirinčem u rerni

06/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Nesumnjivo je ova ovčetina najukusnija kada se priprema na peći na drva, ali ćete polizati prste i u kućnim uslovima "
Priprema25 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno145 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano49
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • ovčetina - oko 1kg, nasečena na porcije
  • praziluk - 1 veza (oko 1 kg)
  • paradajz - 300 g (sterilisanih)
  • pirinač - 1/2 šolje
  • ulje - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašika
  • voda - 3 šolje
  • biber
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Meso skuvati u 2 šolje vode. Dodati praziluk nasečen na kolutove, ulje, so i alevu papriku. Kada praziluk omekša, dodati paradajz i pirinač.

Na kraju dodati jednu šolju vode, sve dobro promešati i prebaciti u pleh. Peći na umerenoj temperaturi, dok pirinač dovoljno nabubri, i jelo ostane na masnoći.

Jelo servirati posuto sveže mlevenim biberom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija