Pileći bataci sa pečurkama, šargarepom i krompirom

06/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Poješćemo ga sa zadovoljstvom i mnogo meraka jer zaista volimo klasičnu pečenu piletinu sa krompirićima "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano279
  • Pregledi tokom meseca28
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Batake oprati i kuvati u kipućoj vodi 10 minuta. Luk naseći na sitne kockice i upržiti ga na maslinovom ulju, dok ne omekša. Dodati pečurke nasečene na polumesece, i šargarepu, nasečenu na četvrtine.

Poluskuvane batake staviti u pleh, poređati krompir /nasečen na kriške/ i preko njega sipati luk, šargarepu i pečurke. Posoliti i pobiberiti, začiniti ruzmarinom i preliti 1 šoljom vode.

Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija