Punjene pačije grudi u sosu

07/05/2017
"Iskušenje za specijalne goste, koji teže samo najboljem "
Priprema25 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano27
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Napravite proreze po dužini u pačijim grudima, tako da se dobiju džepovi u koje ćete staviti nadev. Pomešate parmezan, narendanu koru limuna, iseckan na sitno beli luk, prstohvat ruzmarina i biber po ukusu.

Naponite džepiće u pačijim grudima. Začinite solju i biberom. Zapecite ih na suvom tiganju oko 5 minuta na umerenoj temperaturi sa strane gde je kožica. Sklonite masnoću i okrenite na drugu stranu. Pecite oko 3 minuta i s druge strane.

Stavite u posudu za pečenje i pecite na 200 stepeni u zagrejanoj rerni oko 8-10 minuta. Kad je gotovo izvadite i prekrijte aluminijumskom folijom.

U međuvremenu napravite sos tako što ćete iseći luk, papriku i beli luk na sitno. Porpržite ih u rastopljenom maslacu na umerenoj temperaturi. Dodajte brašno, promešajte dobro i ispržite dok ne dobije zlatastu boju.

Dodajte med, sok od limuna i bujon. Začinite prstohvatom žalfije i majčine dušice. Ostavite sos na slaboj ringli da se krčka dok se ne zgusne ili oko 10 minuta. Na kraju začinite solju i biberom.

Isecite pačije grudi na kriške i pospite sosom. Servirajte s garnirungom po želji.

slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija