Pita iz grada Kazanluka

07/05/2017
"Ako nekad poželite da pojedete stvarno ukusnu i meku pitu, idite u Kazanluk. Tamo se razumeju u pripremu pita "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano3 965
  • Pregledi tokom meseca3965
  • Pregledi tokom desmice217
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kako biste pripremili smesu prvo stavite jaja i sir u posudu i mutite dok sir ne bude sasvim sitan. Po želji možete ostaviti neko veće parče.

Dodajte kiselo mleko i ponovo mutite. Istovremeno dodajte ulje - jednu po jednu kašiku. Ako želite, umesto da sipate u smesu, možete da namažete kore.

U namazan pleh stavljate prvo kore, a posle smesu po celoj širini kore, pa koru i sve dok ne potrošite sve.

Pečemo u orethodno ugrejanoj rerni na 180-190 stepeni dok ne bude gotovo. Odozgo možete premazati jednim jajetom.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija