Jaretina sa krompirom

06/05/2017
"Mekana jareća rebra su idealna za ovu sočnu gozbu - probajte i ne zaboravite da lajkujete dobru ideju "
Priprema15 min.
Kuvanje150 min.
Ukupno165 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano141
  • Pregledi tokom meseca46
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jareće meso - 1 kg (1, 5 - 2 kg sa kostima), but, rebra, plećka
  • krompir - 600 g
  • crni luk - 2 srednje glavice
  • aleva paprika - 1 - 2 kašike
  • so
  • nana
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavite komade jarećeg mesa i sipajte više vode. Ostavite da provri i skidajte penu. Kada prestane da se peni, skinite sa vatre.

U drugoj šerpi zagrejte ulje i dodajte sitno naseckani luk. Upržite ga za kratko. Dodajte malo od bujona u kome ste kuvali jaretinu, samo da prekrije luk.

Kada luk omekša, a voda skoro ispari, dodajte alevu papriku, lagano upržite (pazite da ne pregori aleva paprika) i stavite meso.

Dolijte proceđeni bujon, stavite poklopac i kuvajte na slaboj vatri oko sat i po do dva, dok meso ne bude gotovo (treba da se odvaja od kostiju).

Tada dodajte na kocke nasečeni krompir, so i nanu po ukusu.

Kada krompir bude kuvan, skinite sa vatre (oko 15-20 minuta).

Poslužite toplo. Meso se odvaja od kostiju veoma lako i veoma je ukusno!slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija