Pica sa tunjevinom

07/05/2017
"Ukus Italije se oseća u svakom zalogaju "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano251
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se rasvori u mlakoj vodi, u koju smo stavili jednu kašičicu šećera. Kad kvasac nadođe, dodaje se so i maslinovo ulje. Dodaje se i prosejano brašno. Umesi se meko testo. Ako je potrebno dodajte se još brašna, dok ne prestane da se lepi po rukama. Uvije se u krpu i ostavlja da odstoji.

Desto se razvuče na debljinu oko 5-7 milimetara i stavlja se u pleh, prethodno namazan uljem. Uz pomoć viljuške testo se probode na nekoliko mesta.

Kora se namaže paradajz pireom. Masline se seku na krugove, kiseli krastavci i paprika na sitrno, rasporedi se ravnomerno preko pice. Iseče se takođe i oceđena tunjevina i kukuruz.

Pospe se malo maslinovog ulja, posipa se suv bosiljak. Pica se peče u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Pred kraj pečenja se posipa kačkavaljem i zapeče dok se ne rastopi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija