Neverovatan jagnjeći but na tajlandski način

07/05/2017
"Jagnjeće meso sa egzotičn0m aromom i neponovljivim ukusom - vadite papir i zapisujte, začina ima mnogo i niko ih neće zapamtiti "
Priprema60 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno240 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano35
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Umutite sastojke za zelenu kari pastu u seckalici dok se ne dobije glatka smesa.

Oštrim nožem napravite proreze oko 5 cm duboke u jagnjećem butu na oko 12 mesta, pod uglom. Stavite prst da raširite i otvorite. Natrljajte meso tajlandskom kari pastom, ne propuštajte proreze. Ostavite jagnjetinu u frižideru na bar 12 sati.

Ugrejte rernu na 180 stepeni. Postavite but u pleh za pečenje sa odgovarajučim dimezijama, prerkijte aluminijumskom folijom, začuvajte preostalu pastu. Pecite u rerni oko sat i po.

Uključite roštilj na srednju jačinu 40 minuta, kad stavite meso u rernu. Stavite jagnjetinu na roštilj i zapecite dobro sa jedne strane i okrenite. Pomešajte sokove iz pleha sa preostalom kari pastom. Mažite jagnjetinu i okrećite, dok s e ne dobije korica. Prebacite but na poslužavnik.

Izgrilujte povrće. Stavite ga u posudu.

Za dresing narendajte sitno đumbir i beli luk u teglu od džema, dodajte preostale sastojke. Stavite poklopac i dobro promućkajte. Začinite grilovano povrće dresingom i servirajte ih kao dodatak.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija