Jagnjeće šnicle u kori od testa na grčki način

08/05/2017
"Umesto ispod folije - ispod testa postaje - mmmm... probajte i videćete "
Priprema20 min.
Kuvanje130 min.
Ukupno150 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • limun - sok od 1
  • origano - 1 supena kašika, svež
  • jagnjeće šnicle - 4 komada, od buta
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • luk - 2 glavice, iseckane na krugove
  • lovorov list - 2 komada
  • belo vino - 150 ml, suvo
  • brašno - 230 g
  • so
  • biber
  • krompiri
* merne jedinice

Način pripreme

Pomešajte sok od limuna, origano, so i biber i namažite šnicle sa obe strane. Marinujte najmanje 4 sata.

Ugrejte rernu na 160 stepeni. Ocedite meso i osušite. Ugrejte maslinovo ulje u velikom tiganju i pržite meso na visokoj temperaturi sa obe strane.

Prebacite meso u pljosnati kalup za sufle. Rasporedite odozgo krugove luka i lovorov list, sipajte vino i marinadu.

Brašno pomešajte sa onoliko vode, da se dobije tvrdo testo. Namokrite rub kalupa. Razvucite testo na brašnom posutu površinu i dobro zatvorite kalup.

Pecite u rerni 2 sata. Razbijte koru i servirajte jagnjetinu sa kuvanim krompirom.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija