Svinjski file sa pastom od belog luka i taljatelama

08/05/2017
"Nije nam baš stalo do paste od belog luka, ali bez svinjetine, kao dodatak taljatelama, nema ništa od toga "
Priprema10 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano231
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjski file - 1 kg
  • so
  • biber
  • beli luk - 7 čenova
  • peršun - 1 veza
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • taljatele - 400 g
  • ulje - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite beli luk i peršun. Stavite ih u tučak i dodajte prstohvat soli i 1 supenu kašiku maslinovog ulja. Gnjećite ih i dodajte još 2 supene kašike maslinovog ulja i promešajte.

Stavite taljatele da se kuvaju u posoljenoj vodi.

Za to vreme pripremite meso. Isecite ga na deblje filee i začinite biberom i solju.

Pržite u namazanom gril tiganju sa obe strane. Gotove taljatele iscedite i pomešajte sa 1 supenom kašikom maslinovog ulja.

Preko svakog ispečenog filea stavite po 1 supenu kašiku paste od belog luka i servirajte sa gotovim taljatelama.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija