Desert sa jabukama i hlebom

08/05/2017
"Da li želite da vam pokažemo kako se pravi desert jedinstvenog ukusa, bez mešnja, i to samo za minut?"
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano90
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Skinite korice od hleba i poređajte u pleh. Namažite svaku krišku maslacem i pospite šećerom. Kašikom ih polijte toplim mlekom.

Oljuštite jabuke, očistite od semenki i isecite na kockice.

U tiganju rastopite maslac, dodajte jabuke i iscedite sok 1/2 limuna. Stavite šećer, i od njega odvojite 4 kašičice.

Propržite jabuke dok ne omekšaju, ali da se ne izgnječe i skinite sa vatre. Pleh iz rerne pospite prezlom.

Uz pomoć spatule premestite polovinu kriški hleba. Preko svake stavite jabuke i prekrijte drugom kriškom. Vi procenite koliko redova će biti.

Pospite šećerom koji ste odvojili i cimetom. Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija