Zec na trakijski način

08/05/2017
"Ma koliko brzo bežao, zec će upasti u pleh, bilo bi lepo da ga povrće već tamo čeka "
Priprema50 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno85 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano75
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Zečetina se iseče na krupnije komade. Tikvice i patlidžan se oljušte i iseku na krupnije kocke.

Paprike se takođe krupno iseku. Šargarepa se iseče na krugove, ako je veća može i na manje. Pečurke se dobro operu, treba da se iseku na 4 ili 6 zavisi od veličine.

Svi pripremljeni sastojci se stavljaju u pleh, začinjavaju solju po proceni, dodaje se ulje i biber.

Dobro se promeša, dodaje se oko 100 ml vode i ostavlja da se peče na 190 stepeni oko 35 minuta.

Kad se zapeče, dodaje se iseckan peršun. Da bi se sačuvala aroma peršuna, dobro je da se doda nakon termičke obrade.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija