Jagnjeći ćevap sa kiselim mlekom i pogačom

08/05/2017
"Čak i da niste gladni, uzećete još, zato što ne postoji ovako ukusno jelo "
Priprema35 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno125 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano77
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso isečemo na kockice i u njega dodajemo krupno isečen luk.

Prekrivamo folijom i stavljamo u frižider da odstoji 4-5 sat (može icelu noć). Kad ga izvadimo iz frižidera, odvajamo meso od luka.

Ugrevamo ulje i stavljamo meso i narendan paradajz. S vremena na vreme promešamo, dok meso ne dobije zlatnu boju.

Dodajemo 2 šolje vode i kuvamo na umerenoj vatri, dok meso ne bude gotovo, a voda ispari ( ako je potrebno dodajemo još vode, dok se meso dobro ne skuva).

Začinimo solju i biberom. Kriške hleba isečemo na dva dela i ugrevmo u tiganju.

U tanjir poređamo po dve polovine kriški hleba i odozgo prelivamo rastopljenim maslacem. Odozgo stavljamo umućeno kiselo mleko, a preko njega meso.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija