Pileći rolat sa sušenim paradajzom

08/05/2017
"Njaukusnije stvari dolaze iz malih pakovanja, u rolatima, uvijenim u slaninu, tako govore poznvaoci "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano34
  • Pregledi tokom meseca34
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 5 šnicli od bataka, bez kože
  • soja sos - 3 kašike
  • balzamiko - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • biber
  • so
  • sušeni paradajz - 100 g u maslinovom ulju
  • sir - 1/2 šolje
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun - svež
  • krem sir - 1 paket
  • dimljena slanina - 100 g, na trakice
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle se posipaju sa malo soli i biera i stavljaju u posudu.

Pomešaju se sa soja sosom, balzamikom i uljem. Dobijenom marinadom se prelivaju šnicle, poklopi se i ostavlja u frižideru da upiju marinadu.

Sušeni paradajz, sir, beli luk i peršn se staavljaju u drugu posudu i pasiraju.

Preko radne površine se razvuče najlonska ili aliminijumska folija, nakon toga se preko nje ređaju šnicle, tako da se lagano preklapaju. Treba da se dobije jedan veliki pravougaonik.

Šnicle se namažu krem sirom i preko njega se rasporedi smesa od paradajza i sira. Uz pomoć folije, meso se uvija u rolat i prebacuje u pleh, čije smo dno prethodno namazali uljem.

Rolat se uvija trakicama slanine. Jelo se peče na 190 stepeni.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija