Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Slani Rolat»Pileći rolat sa sušenim paradajzom

Pileći rolat sa sušenim paradajzom

Albena AsenovaAlbena Asenova
Guru
8102703k265
Pileći rolat sa sušenim paradajzom
Fotografije: Albena Asenova
2 / 3
08/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Njaukusnije stvari dolaze iz malih pakovanja, u rolatima, uvijenim u slaninu, tako govore poznvaoci"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 5 šnicli od bataka, bez kože
  • soja sos - 3 kašike
  • balzamiko - 3 kašike
  • ulje - 3 kašike
  • biber
  • so
  • sušeni paradajz - 100 g u maslinovom ulju
  • sir - 1/2 šolje
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • peršun - svež
  • krem sir - 1 paket
  • dimljena slanina - 100 g, na trakice
* merne jedinice

Način pripreme

Pileće šnicle se posipaju sa malo soli i biera i stavljaju u posudu.

Pomešaju se sa soja sosom, balzamikom i uljem. Dobijenom marinadom se prelivaju šnicle, poklopi se i ostavlja u frižideru da upiju marinadu.

Sušeni paradajz, sir, beli luk i peršn se staavljaju u drugu posudu i pasiraju.

Preko radne površine se razvuče najlonska ili aliminijumska folija, nakon toga se preko nje ređaju šnicle, tako da se lagano preklapaju. Treba da se dobije jedan veliki pravougaonik.

Šnicle se namažu krem sirom i preko njega se rasporedi smesa od paradajza i sira. Uz pomoć folije, meso se uvija u rolat i prebacuje u pleh, čije smo dno prethodno namazali uljem.

Rolat se uvija trakicama slanine. Jelo se peče na 190 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: