Petao sa pikantnim sosom

08/05/2017
"Domaći petlić sa pikantnim sosom - ručak obećava da će biti više nego ukusan "
Priprema20 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno140 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad
  • šargrepa - 1 komad
  • celer - 1/2 glavice
  • peršun - 1 veza
  • ren - 1 mali koren
  • maslac - 60 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • kisela pavlaka - 1 šolja
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo petla na porcije i kuvamo u posoljenoj vodi oko 30 minuta.

Nakon toga dodajemo šargarepu i celer iseckane na kockice i ostavljamo da se kuva, sve dok meso ne bude gotovo.

Nakon toga dodajemo narenani ren. Voda za kuvanje treba da pokriva meso. Kad je meso gotovo, vadimo ga i prelivamo sa malo preprženog maslaca.

Vadimo povrće u drugu posudu i pasiramo. U njih dodajemo pavlaku, biber i so po ukusu.

U prostalom maslacu propržimo brašno i razredimo ga sa bujonom iz kuvanja.

Nakon toga ga dodajemo u povrće i sa tako dobijenim sosom prelivamo meso.

Odozgo posipamo iseckanim peršunom.
slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija