Pileći file sa suvim šljivama

08/05/2017
"Efikasan predlog, sa kojim ćete ostaviti utisak na gurmane i specijalne goste "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca37
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pileći file - 500 g
  • suve šljive - 9 komada, bez koštica
  • orasi - 9 komada
  • slanina - 8 komada, dimljena, na trakice
  • ruznarin - 8 komada, grančice za ražnjiče
  • so
  • ulje
  • crno vino - 200 ml
  • topljeni sir - 150 g
  • šećer - supene kašike
  • pavlaka za kuvanje - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu sipajte vino + šećer. Stavite na vatru i ostavite da vri dok se ne redukuje. Pomešajte topljeni sir sa pavlakom.

Šljivu sitno isecite, jedan orah i dodajte ih u sir i promešajte.

Isecite meso na porcije i rukom oblikujte kao panj. Napravite prorez po sredini ali ne do kraja.

Posolite i stavite po jednu suvu šljivu i orah. Uvijte sa strane trakom slanine i svako parče posebno nanižite na grančicu ruzmarina.

Ugrejte malo masti i pržite na thoj vatri. Okrećite meso nekoliko puta i odozgo lagano pritiskajte kašikom.

U tanjir stavite sir i odozgo stavite gotovo meso sa grančicom ruzmarina. Dodajte sa strane po dve supene kašike redukovanog vina.

Jelo se može pripremati sa ćuretinom ili pačetinom. Ukusno, efikasno i veoma lako.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija