Čamci sa kačkavaljem i sirom

08/05/2017
"Sad već znamo na koje čamce da ukrcamo našu dijetu i da je pošaljemo daleko u zdravlju i veselju "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano96
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 700 - 800 g
  • kvasac - 20 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • sveže mleko - 500 ml
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 supena kašika
  • maslac - 50 g
  • sir - 150 g
  • kačkavalj - 150 g
* merne jedinice

Način pripreme

U mlako mleko se stavlja kvasac, šećer i nekoliko kašika brašna. Brašno se proseje i pravi se udubljenje, u koje se sipa smesa od kvasca, dodaje se maslinovo ulje i so.

Umesi se meko testo, namaže se uljem i stavlja se uduboku posudu, poklpa se i ostavlja u frižider na nekoliko sati. Gotovo testo se deli na 12 delova.

Svaki od njih se razvije i namaže maslacem. U sredinu se stavljaju rendani sir i kačkvalj. U oba kraja se prave prorezi i oblikuje se čamac.

Gotovi se mažu preosalim maslacem. Ostavljaju se da nadođu i peku u ugrejanoj rerni na 180 stepeni sa ventilatorom 30-40 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija