Punjeni paradajz sa leblebijama

08/05/2017
"Uksuno predjelo za specijalne prilike, za one večeri od kojih stvarno želite da napravite kulinarski praznik "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano41
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice4
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 - 5 komada, veći
  • leblebije - 100 g iz konzerve
  • paprike - 2 komada
  • sir - 200 g
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz. Isečemo gornji deo i pažljivo vadimo unutrašnjost u drugu posudu.

Operemo papriku, vadimo semenke i sitno isečemo. Izmrvimo sir. Sitno isečemo i odvojeni unutrašnji deo paradajza. U posudi pomešamo iseckane sastojke i izmrvljeni sir, dodajemo i leblebije.

Pažljivo promešamo, posipamo solju i biberom po ukusu. Sipamo maslinovo ulje i promešamo. Užimamo paradajz i jedan po jedan ih punimo gotovom smesom.

Može da se servira sa čašom belog vina, koje idealno ide uz ovo predjelo.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija