Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen leblebijama

Paradajz punjen leblebijama

AndrianaAndriana
Početnik
151535
Paradajz punjen leblebijama1 / 2
08/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Uksuno predjelo za specijalne prilike, za one večeri od kojih stvarno želite da napravite kulinarski praznik"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 4 - 5 komada, veći
  • leblebije - 100 g iz konzerve
  • paprike - 2 komada
  • sir - 200 g
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo paradajz. Isečemo gornji deo i pažljivo vadimo unutrašnjost u drugu posudu.

Operemo papriku, vadimo semenke i sitno isečemo. Izmrvimo sir. Sitno isečemo i odvojeni unutrašnji deo paradajza. U posudi pomešamo iseckane sastojke i izmrvljeni sir, dodajemo i leblebije.

Pažljivo promešamo, posipamo solju i biberom po ukusu. Sipamo maslinovo ulje i promešamo. Užimamo paradajz i jedan po jedan ih punimo gotovom smesom.

Može da se servira sa čašom belog vina, koje idealno ide uz ovo predjelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
ovo izgleda odvratno
27.11.2023 09:40