Kobasica sa paprikom

08/05/2017
"Jedno aromatično jelo sa kojim ćete zvanično završiti sa dijetom "
Priprema15 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno65 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano40
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • kobasica - 500 g, teleća, sirova
  • ulje - 2 supene kašike
  • luk - 1 glavica, iseckana na tanke polumesece
  • paprika - crvena 1 komad
  • paprika - zelena 1 komad
  • beli luk - 1 čen, sitno iseckan
  • kapar - 1 supena kašika
  • bujon - 125 ml, teleći
  • balsamiko - 1 1/2 supene kašike
  • smeđi šećer - 1/2 kašičica
  • paradajz - čeri 250 g, isečen na pola
  • ruzmarin - suv, 1 kašičica
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte jednu supenu kašiku ulja u velikom dubokom tiganju na tihoj vatri. Izdinstajte iseckanu kobasicu oko 15 minuta, okrećite s vremena n vreme.

Izvadite kobasicu iz tiganja i poklopite, da se održava toplota.

Smanjite temperaturu ringle, dodajte drugu kašičicu ulja ako je potrebno i izdinstajte luk, dok ne omekša 7 minuta.

Dodajte paprike iseckane na tanke trakice, beli luk, kapar i ruzmarin. Kuvajte, mešajući oko 10-15 minuta, dok paprike ne omekšaju.

Pojačajte temperaturu i dodajte bujon, čeri paradajz isečen na pola, balsamiko i šećer. Začinite biberom i solju.

Kuvajte još 5 minuta, dok paradajz ne omekša. Vratite kobasicu, lepo promešajte i kuvajte još 2-3 minuta.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija