Crni somot s kruškama

09/05/2017
"Romantika nikad nije bila toliko aromatična "
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • crna čokolada - 300 g
  • maslac - 150 g
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 1 kašika
  • cimet - 1 kašičica
  • karadamon - 1 kašičica
  • so - prstohvat
  • kruške - 2 - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Crna čokolada se rastvori na vodenoj pari. Žumanca se umute s 1 kašikom šećera i maslacem u mekani krem. Krem se doda u čokoladu.

Belanca se umute s prstohvatom soli u tvrd sneg. Dodaju se čokoladno-jajčanoj smesi. Pažljivo se promeša.

Kruške se oljušte, očiste od semenki i iseku na parčiće.

U okrugli kalup s zidovima koji se skidaju stavi se papir za pečenje. Oko jedna trećina smese se sipa u posudu.

Iseckane kruške se porađaju u kalup u formi lepeze. Na njih se pažljivo sipa ostatak smese.

Peče se u zagrejanoj rerni na 180 stepeni bez ventilatora oko 20-25 minuta. Na 10-15 minuta izvadite i poređajte ostale kruške u formi lepeze. Vratite u rernu da se dopeče kolač.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija