Praznična patka i šnicle na sarmi

09/05/2017
"Evo ga pravo praznično jelo - bogato i veoma ukusno "
Priprema35 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno215 min.
Porcije10
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • patka - 1 komad
  • listovi kupusa - 12 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 200 g
  • svinjsko meso od buta - 300 g
  • svinjski kotlet - 4 komada, šnicle
  • praziluk - 1 struk
  • luk - 1 glavica, velika
  • so
  • biber
  • aleva paprika
  • muskatni oraščić
  • ulje
  • pečurke - 5 - 6 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsko meso na sitno. Očistite praziluk i luk i isecite i njih na sitno. Izdinstajte ih u ulju, dok ne omekšaju. Dodajte meso i kuvajte dok ne promeni boju.

Dodajte oprani pirinač, promešajte i dodajte mleveno meso, pomešano pre toga s malo hladne vode.

Kuvajte nadev, dok tečnost ne ispari i pirinač nabubri. Kuvajte na niskoj temperaturi i neprekidno mešajte. Začinite solju i ostalim začinima.

Gotovim nadevom napunite prvo patku. S preostalim nadevom uvijte sarme, tako što na sredinu svakog lista kupusa stavite smesu i uvijete krajeve.

Začinite šnicle biberom i alevom paprikom, solju i muskatnim oraščićem. Namažite patku uljem, solju i alevom paprikom sa svih strana.

U odgovarajuću duboku posudu za pečenje poređajte na dno šnicle, sa strane stavite sarme, a po sredini - patku. Dodajte i pečurke, isečene na pola.

Nalijte toplom vodom, da se prekriju sarme, poklopite posudu staklenim poklopcem i pecite na tihoj vatri (150-170) stepeni oko 3 sata.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija