Jagnjetina s kiselim krastavčićima i sosom

09/05/2017
"Verujete li u ljubav na prvi zalogaj ili ste u nedoumici da vam serviramo još jednu porciju "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije3
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano13
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1 kg
  • luk - 2 - 3 glavice
  • ulje - 2 kašike
  • brašno - 2 kašičice
  • žumance - 3 komada, sveže
  • maslac
  • biber
  • so
  • aleva paprika
  • nana - 1 - 2 prstohvata
  • jabukovo sirće - 1 - 2 kašičice
  • brašno - 1 - 2 kašike
  • kiseli krastavčići - 3 komada
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo jagnjeće meso, isečemo na parčiće u porcije i stavimo u vatrostalnu posudu s poklopcem. Posolimo po ukusu. Začinimo biberom, alevom paprikom po ukusu i brašnom (1-2 kašičicce). Stavimo parčence maslaca, suvu nanu (1-2 prstohvata) i nalijemo vodu.

Stavimo da se peče s poklopcem u rerni na 190-200 stepeni (stavimo posudu u hladnu rernu i onda uključimo grejanje). Pečemo približno 35-40 minuta i dodajemo luk iseckan na sitno, okrećemo meso da se zapeče i s druge strene i vraćamo u rernu još nekoliko minuta da se zapeče dok ne bude gotovo.

Pripremimo sos tako što seckamo kisele krastavčiće na kružiće i propržimo u ulju (1 kašika) i malo maslaca. Pospemo 2 kašike brašna, propržimo i uz neprekidno mešanje nalijemo u zapršku toplu vodu da se dobije kašica.

Kuvamo uz mešanje do željene gustine sosa. Kad je gotovo, sklonimo s ringle i dodamo žumanca (3 komada), pomešana s malo sirćeta.

Probamo da li je slano i posolimo. Serviramo pečeno jagnjeće meso sa sosom od kiselih krastavčića.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija