Jagnjetina s crnim pasuljem i pirinčem

09/05/2017
Mariola Pantelic
odMariola PantelicDžedaj2637
"Najveći kompliment jednom kuvaru je da sipate dva puta, a od ove jagnjetine ćete ponoviti dva puta, pa i tri puta "
Priprema35 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno115 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano32
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeće meso - 1, 2 kg
  • crni pasulj - 1 tegla (konzervisan, može i svež blanširan)
  • mladi luk - 2 struka (može i 1 glavica starog)
  • nana - nekoliko strukova (listova)
  • pirinač - 1 šolja
  • aleva paprika
  • ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite jagnjetinu na porcije i stavite da se zaprži sa lukom. Dodajte alevu papriku i dolijte vodu, ostavite tako da provri.

Kad meso počne da se odvaja začinite solju, nanom i sipajte pasulj, jer je skoro gotov pošto je konzervisan. Sasvim malo treba da se krčka i dodajte pirinač.

Kuvajte jelo dok se ne skuva pirinač, mešajući s vremena na vreme.slični recepti ovde

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija