Ražnjići na plehu

09/05/2017
"Ukusni, ukusniji, još ukusniji - ovi ražnjići na plehu su definitivno najukusniji koje smo probali "
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano24
  • Pregledi tokom meseca24
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Meso se unapred marinira makar na jednu noć. Sastojci se pomešaju, stavi se meso i ostavi da se dobro natopi.

Isečemo luk na deblje parčiće, papriku - na kvadratne parčiće, paradajz - na srednje velike kocke. Dobro bi bilo da je šargarepa blago skuvana, jer će ostati sirova.

Na drveni ražnjić poređamo po našoj želji red - mesa, luka, paprike, šargarepe, paradajza dok se ne istroši meso na ražnjiću.

Pečemo na jako zagrejanoj ringli dok se meso ne zapeče lepo sa svih strana.

*Napravila sam grešku i nisam isekla meso na manje parčiće (poslušala sam bolju polovinu, zašto sam? ! ) Možda zato što su se do sada ražnjići pekli na drvenom roštilju, a vatra je neuporediva s jačinom ringle. Tako su neki parčići bili blago žilavi. Sledeći put ću poslušati sebe :) i iseći ću na jednake kvadratne parčiće.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija