Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pirinač na Tiganju»Pirinač sa divljim šampinjonima

Pirinač sa divljim šampinjonima

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Pirinač sa divljim šampinjonima
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 2
09/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Što bi rekli ljubitelji pečuraka - jelo, za koje vredi umreti"

Potrebni sastojci

  • duguljasti pirinač - 1 šolja
  • kukuruz - 100 g
  • grašak - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • divlji šampinjoni - 400 g
  • belo vino - 50 ml
  • susamovo ulje
  • biber
  • beli biber
  • soja sos
* merne jedinice

Način pripreme

U teflonskom tiganju propržite susamovo ulje i dodajte pečurke, prethodno očišćene i oprane, ali cele.

Nakon što se proprže dodajte i pirinač. Dodajte vino i 3 čaše vode, nakon njih - zamrznuti grašak i kukuruz i šargarepu iseckanu na kockice.

Kad voda počne da vri, dodajte i začine. Kad pirinač popije svu tečnost, proverite da li je skuvan i ako ima potrebe dodajte još vode.

Na kraju začinite soja sosom, promešajte i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: