Ražnjići sa mekom svinjetinom i lukom

09/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Probajte ove ražnjiće sa ukusom meda i sigurno ih više nećete zaboraviti!"
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano21
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 1 kg
  • soja sos - 1 šoljica
  • univerzalni začin - 2 kašike
  • beli luk - prstohvat, u prahu
  • med - 1 kašika
  • biber
  • so
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsku plećku isecite na kockice srednje veličine. U činiji napravite marinadu, tako što sipate soja sos, med, vegetu i malo vode.

Promešajte dok se med ne otopi, dodajte alevu papriku i beli luk u prahu.

Sipajte kockice mesa i dobro promešajte, pokrijte folijom i ostavite da upiju marinadu.

Luk iseckajte i na veće ražnjiće ređajte meso i luk, dok ne pokrijete ceo ražnjić. Gotove ražnjiže pecite na zagrejanom roštilju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija