Domaći hleb sa maslinovim uljem

06/05/2017
"I miris i ukus - ništa bolje od domaćeg hleba. Osim ovog sa maslinovim uljem "
Priprema60 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno90 min.
Porcije6
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano158
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • brašno - 800 g
  • maslinovo ulje - 6 kašika
  • so - 1 nepuna kašika
  • šećer - 1 kašika
  • kvasac - 1 kesica suvog
  • voda - 400 ml
  • jaбukovo sirće - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Prosejati brašno pa umešati suvi kvasac i so. Kašikom dobro promešati, napraviti udubljenje pa dodati 4 kašike maslinovog ulja.

Vodu malo ugrejati pa dodati šećer i sirće, tom mešavinom zamesiti glatko testo. Testo prekriti folijom i ostaviti na toplom bar pola sata da naraste.

Zatim ga premesiti i razviti koru u obliku pravougaonika. Preko kore sipati dve kašike maslinovog ulja i premazati je. Koru uviti u obliku vekne i staviti je u kalup za štrudle, koji ste prekrili papirom za pečenje. Premažite je uljem i presecite je malo odozgo nožem.

Ostavite prekrivenu veknu na toplom još pola sata da nadođe. Kada testo napuni kalup stavite ga da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni.

Pecite 30 do 35 minuta dok dobije lepu rumenu koricu.Pečen hleb malo četkom premažite vodom, uvijte u platnenu salvetu i ostavite da se malo prohladi.

Služite topao ili hladan hleb.

Ako vam hleb ostane za sutradan, mekan je i svež, ne troši se i veoma je ukusan.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija