Želirani jagnjeći but

10/05/2017
Tanja Radmanovacod Tanja RadmanovacInovator / Autor
"Sečena jagnjetina na tanke komade i... ne dajte je nikome, jer je tooolikooo ukusna "
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano11
  • Pregledi tokom meseca11
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • voda - 3 šolje
  • luk - 1 glavica
  • šargarepe - 2 - 3 komada
  • celer - 1/2 komada
  • jagnjetina - 1 but
  • želatin - 1 - 2 kesice
  • sok od limuna - 1 - 2 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite vodu da proključa i dodajte so. Dodajte joj krupno iseckan luk, šargarepu i celer.

Jagnjeći but očistite i stavite ga u bujon od povrća. Ostavite da se kuva dok meso ne bude gotovo. Kada se meso skuva, izvadite ga i stavite da se ohladi.

Za to vreme procedite bujon i odvojite 1 šolju. Dodajte i prethodno razmućen želatin i sok od limuna. Dobro promešajte i ostavite da se smesa zgusne.

U tanjir stavite but, isečen na tanke komade i žele, iseckano na kockice.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija