Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Drugi Deserti»Pečene Jabuke»Jabuke punjene orasima i kajsijama

Jabuke punjene orasima i kajsijama

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3652k229
Jabuke punjene orasima i kajsijama
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 3
10/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
6
"Prefinjena poslastica za ljubitelje neodoljivih voćnih deserata"

Potrebni sastojci

  • jabuke - 6 komada
  • smeđi šećer - 50 g
  • orasi - 1/2 šolje
  • cimet - 1/2 kašičice
  • limun - 1/2, kora
  • suvo grožđe - 50 g
  • suve kajsije - 50 g
  • maslac - 20 g
  • med - 6 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešajte maslac sa šećerom i orasima. U njih dodajte suvo grožđe, iseckane kajsije i koru od limuna.

Operite jabuke i napravite udubljenje, ali pazite da ne probušite dno. Poređajte ih u pleh.

Napunite ih gotovim nadevom. Sipajte malo vode i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Pred kraj pečenja ih izvadite i u svaku sipajte po jednu kašičicu meda.

Ponovo vratite u rernu na nekoliko minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: