Svinjetina sa pečurkama preko prlenke sa jabukama

10/05/2017
"Mešavina ukusa, mirisa i tekstura, koji će vas prijatno iznenaditi i očarati prvim zalogajem "
Priprema30 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac i šećer u mlakoj vodi. U brašnu napravite udubljenje, pospite solju i sipajte vodu. Zamesite testo, uvijte u streč foliju i ostavite na 15 minuta.

Isecite meso na zalogaje i stavite u ugrejano ulje. Kad se meso proprži, dodajte iseckani luk, pečurke i začinite. Pržite na tihoj vatri dok ne bude gotovo, povremeno mešajući.

Preko brašnom posute radne površine, razvučite širok krug. Oljuštite jabuku, isecite je na kriške i poređajte u krug. Porpite majčinom dušicom i stavite u namazan pleh.

Pecite u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumeni. Izvadite prlenku i u sredinu stavite gotovo meso i deo masnoće. Pospite rendanim kačkavaljem i vratite u rernu dok se kačkavalj ne rastopi.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija