Terin od tikvica i pilećeg filea

10/05/2017
Jelena Andonovod Jelena AndonovInovator / Autor
"Izazivamo vas da probate da pripremite terin i postavite sliku. A najuspešniji terin ćemo objaviti na Facebook-u "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano16
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • tikvice - 4 kom.
  • feta sir - 200 g
  • jaja - 5 kom.
  • pavlaka za kuvanje - 200 ml
  • pileći file - 200 g
  • beli luk - 3 čena
  • mirođija
  • so
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Dve tikvice naseći na tanke trake. Staviti ih u posoljenu vodu da se kuvaju dok ne omekšaju, ili ih ispeći na gril tiganju. Ako ste ih kuvali, stavite ih na ubrus da se isuše.

Naređati ih u nauljen kalup da pokriju dno i zidove. Meso naseckati na male kockice i urpžiti ga. Preostale tikvice narendati, iscediti višak vode i dodati u gotovo meso. Mešati dok ne omekšaju, a na kraju dodati pasirani beli luk.

Smesu prebaciti u cediljku i iscediti višak masnoće. U posudi zdrobiti sir, staviti pavlaku i jaja, pa umutiti mikserom. Dodati meso i tikvice. Posoliti, pobiberiti, začiniti naseckanom mirođijom i promešati.

Smesu sipati u kalup i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 1 sat. Sačekati da se u potpunosti ohladi i okrenuti u tanjir.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija