Pohovane šumske pečurke

10/05/2017
"Veoma ukusno predjelo, odličan izbor, kako za pivo, tako i za vince "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano152
  • Pregledi tokom meseca13
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting-

Potrebni sastojci

  • pečurke - 10 - 15 komada, sunčanice
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 100 - 130 g
  • pivo - 250 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca. Umutite žumanca sa brašnom i pivom. U drugoj posudi umutite balanca na sneg sa prstohvatom soli. Pažljivo ih dodajte u smesu od zumanaca.

Dodajte so i biber po ukusu. Pečurke pažljivo očistite (nemojte ih prati). U tiganju sipajte ulje da se ugreje. Uzmite pečurku i potopite je u smesu. Stavite je u vrelo ulje i pržite dok ne prumeni, sa obe strane.

Tako uradite i sa preostalim pečurkama, izvadite ih na ubrus da se ocedi višak masti. Servirajte sa salatom, u zavisnosti od sezone i sosom od belog luka.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija