Čizkejk sa bundevom i đumbirom

10/05/2017
Jelena Andonov
odJelena AndonovInovator86511
"Čizkejk za kojim ćete poludeti Garantujemo "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije12
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano324
  • Pregledi tokom meseca12
  • Pregledi tokom desmice1
  • Rejting-

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

1. Keks i orahe nalomiti na krupne parčiće;

2. Omekšali maslac sjediniti sa keksom i orasima. Dodati prstohvat cimeta;

3. Nakon toga, smesu sipati u kalup za tortu, i ostaviti 15 minuta u frižideru, da se stegne;

4. Bundevu staviti da se peče. Nakon što se ispeče, mesnati deo izvaditi kašikom i ostaviti 15 minuta da se iscede sokovi od bundeve kroz cediljku.

5. U već ispečenu i isceđenu tikvu dodati braon šećer, đumbir (treba da bude sitno naseckan), kore pomorandže, indijski orah i cimet. Dobro promešati i ostaviti 10 minuta u frižideru da se smesa dobro ohladi;

6. Krem sir i maskarpone ostaviti na sobnoj temperaturi oko 20 minuta pre upotrebe. Nakon toga, sjediniti ih dobro sa šećerom u prahu i žumancima.

7. U krem od sireva dodati oko 50 g smese sa bundevom, tako da beli krem postane blago narandžast.

8. Krem namazati preko koru od keksa. Ostaviti u frižideru najmanje 2 sata.

9. Nakon što se je krem od sireva stegnuo u kalupu, odozgo premazati kremom od bundeve. Posuti nalomljenim keksom, orasima ili pistaćijem za dekoraciju.slični recepti ovde

0
Ukupno glasalo: 0
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar

Top recepti

Bonapeti.rs na Fejsbuku

Još iz kategorija