Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Krambl»Krambl sa kruškama i karamelom

Krambl sa kruškama i karamelom

Mina DimitrovaMina Dimitrova
Šef kuhinje
4001212k126
Krambl sa kruškama i karamelom
Fotografije: Mina Dimitrova
1 / 4
10/05/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
8
"Dobar krembl se prepoznaje po ukusnoj korici - kulinarska poslovica"

Potrebni sastojci

  • kruške - 1 kg
  • maslac - 50 g
  • za preliv
  • šećer - 100 g
  • slatka pavlaka - 100 ml
  • za mrvice
  • brašno - 100 g, pšenično
  • bademovo brašno - 100 g
  • maslac - 100 g
  • šećer - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kruške se oljušte, očiste od semenki i seku na male parčiće.

U šerpi sa dnom koje se ne lepi, se stavlja maslac i komadići kruške da se dinstaju. Nakon toga se stavljaju u pleh za pečenje kolača.

Za karamel-sos - šećer se karamelizuje u dodaje se slatka pavlaka.

Meša se na vatri, dok se karamela ne rastvori u pavlaci. Gotov krem se sipa ravnomerno preko krušaka.

Za mrvice - masalc se rastopi u mikrotalasnoj, dodaje se šećer, pšenično brašno i bademovo brašno i gnječi se viljuškom dok se ne dobiju mrvice.

Nakon toga se sipa u pleh preko krušaka i karamel-sosa. Peče se u umereno ugrejanoj rerni oko 20 minuta, dok ne dobije lepu boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: